söndag 8 maj 2011

Sommarfeelings!

Ja denna helgen har man verkligen fått sommarfeelings! Vi avslutade helgen med att grilla Souvlaki efter att ha blivit inspirerad av Lantliv nr 4 där det finns massa smarriga recept grekiska specialiteter!Detta var supergott, passar därför på att lägga ut receptet här också!

16 grillspett av trä
1 kg lammkött
1 citron
1 kruka färsk oregano
1/2 kruka mynta
1 dl olivolja
1 tsk salt
flingsalt

Skär köttet i kuber, riv skalet av citronen och pressa saften ur halva. Blanda sedan saften med örterna, olivoljan och saltet. Lägg i köttbitarna och låt det marinera ca en timme. Trä upp köttet på spett och grilla, servera med grekisk sallad & tzatsiki!

.....men som ofta här hemma så finns inte allt hemma man behöver, jag tog därför istället fläskfilé, blandade en marinad på olivolja med citron, pizzakrydda (för att komma åt oregano=) och flingsalt. Det blev supergott det med =) Till detta grillade vi vitlöksbröd på grillen, något vi inte gjort innan, och det kommer vi garanterat göra igen, redan till helgen när familjen kommer på besök, tror syster kommer gilla dem! =)




Och en liten bild på vår alldeles egna Pingu! Gustav är helt galen i sina Pingu-saker, kan det vara för de är svart-vita månntro? =)

tisdag 3 maj 2011

Trädgårdsfix, dopfix & uterumsfix

Ja, fullt upp är det för tillfället! Den här tiden på året är ju som härligast att påta i trädgården, lite nytt har vi planterat i år, men det stora projektet just nu är vårt uterum som precis har lossats hos oss idag, från Willab Garden, vi längtar så tills vi har det klart. Jag längtar mest till att få piffa till det med lite kuddar, växter & ljuslyktor!


När tid finns över är det fix inför doppet som gäller för hela slanten. Inbjudningskorten är utskickade sedan en tid och precis som inbjudningskorten kommer temat vara blått & grönt.



En liten kille på fällen som inte är så liten längre, 10 veckor snart!