16 grillspett av trä
1 kg lammkött
1 citron
1 kruka färsk oregano
1/2 kruka mynta
1 dl olivolja
1 tsk salt
flingsalt
Skär köttet i kuber, riv skalet av citronen och pressa saften ur halva. Blanda sedan saften med örterna, olivoljan och saltet. Lägg i köttbitarna och låt det marinera ca en timme. Trä upp köttet på spett och grilla, servera med grekisk sallad & tzatsiki!
.....men som ofta här hemma så finns inte allt hemma man behöver, jag tog därför istället fläskfilé, blandade en marinad på olivolja med citron, pizzakrydda (för att komma åt oregano=) och flingsalt. Det blev supergott det med =) Till detta grillade vi vitlöksbröd på grillen, något vi inte gjort innan, och det kommer vi garanterat göra igen, redan till helgen när familjen kommer på besök, tror syster kommer gilla dem! =)
Och en liten bild på vår alldeles egna Pingu! Gustav är helt galen i sina Pingu-saker, kan det vara för de är svart-vita månntro? =)